Quantcast

AMPLIACIÓ:Duran creu que el TC permetrà el debat de la declaració independentista però que emetrà "sentència negativa" si s'aprova

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el Tribunal Constitucional permetrà el debat de la declaració independentista al Parlament però que emetrà «sentència negativa» si aquesta s'acaba aprovant i l'Estat presenta recurs. En una visita a l'empresa Telstar de Terrassa (Vallès Occidental), Duran ha dit que el TC «no posarà límits a la llibertat d'expressió dels diputats» permetent el debat de la declaració i que «no prendrà una decisió fins que la declaració no estigui aprovada». En tot cas, ha dit que cal esperar la resolució del ple de tribunal, reunit aquest matí, i no córrer. A més, ha demanat al govern central que actuï donant una resposta «intel·ligent i proporcional».

Duran s'ha referit així al debat que aquest matí estan tenint els 11 magistrats del TC per resoldre els tres recursos d'empara que C's, PSC i PPC van presentar aquest dimecres contra la decisió de la Mesa del Parlament de tramitar la declaració independentista de Junts pel Sí i la CUP. «Cal esperar la decisió del Constitucional», ha dit Duran, al temps que ha afegit que la seva percepció és que el tribunal no impediria el debat d'aquesta declaració. Tot i això, ha dit que si finalment la declaració s'aprova en els termes en que ha estat presentada i es recorreguda, «que ho serà», la sentència «difícilment pot ser positiva». «Però em costa veure que suspengui el debat», ha reiterat. D'altra banda, ha considerat que «no cal córrer» i que el que hauria de fer el govern espanyol és donar una resposta «intel·ligent i proporcional». En aquest sentit, Duran ha recordat que el govern espanyol pot presentar un recurs i ha assegurat que Unió «entén que vulgui fer complir la llei si el TC li ratifica que té raó i que la declaració no s'ajusta a la llei». Però, ha instat a «anar pam a pam» i ha afegit: «Ha de veure la decisió final, presentar recurs d'inconstitucionalitat, el TC donarà veu al Parlament perquè faci al·legacions i a partir d'aquí vindrà la sentència i l necessitat de donar-li compliment. I veurem quina és la resposta d'aquells que han incomplert la llei segons el TC». Per últim, ha criticat l'»obsessió» d'alguns sectors sobre si Unió ha d'estar al costat del PP o C's i ha afegit que UDC «està a favor de la llei».