Quantcast

Els formatges més saludables i amb menys calories

-

1
El món dels formatges és vast, ric, divers. Tant a Espanya com a la resta d'Europa gairebé cad

El món dels formatges és vast, ric, divers. Tant a Espanya com a la resta d'Europa gairebé cada regió té la seva pròpia manera de elaborar-lo. Un amant del formatge podria delectar setmanes senceres amb varietats diferents. A més, enfront d'altres aliments més demonitzats, el formatge compta amb cert beneplàcit social, es ho veu com una opció més ben sana. I és cert: el formatge és un aliment complet, que aporta proteïnes, fòsfor, calci i vitamines A, B i C. No obstant això, molts formatges són també rics en greixos i calories, per la qual cosa no estan aconsellats en les dietes si volem mantenir el pes a ratlla. També resulten perillosos per altres aportacions, com el de sodi: el formatge Cheddar, per exemple, conté 0.52 grams de sal per cada porció de 30 grams, més que una bossa de patates fregides. En línies generals ( hi ha moltes variacions entre marques) els formatges blaus aporten força sal i també bastant greix … Formatge de Burgos: Davant de les 420 calories per 100 grams de formatge que pot tenir un formatge normal, el formatge de Burgos, un dels més tradicionals a Espanya aporta 329 en la seva versió normal, la meitat en la versió descremada. És una bona opció en cas de dieta per no haver de renunciar a aquest aliment.

Atrás