Quantcast

AMPLIACIÓ:Rajoy diu a l'executiva del PP que el govern espanyol només presentarà el recurs quan sàpiga segur que el guanyarà

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que el seu executiu presentarà el recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional contra la declaració independentista que aprovi el Parlament de Catalunya quan sàpiga segur que el guanyarà. Així ho ha manifestat durant la reunió de l'executiva nacional del Partit Popular que s'ha portat a terme aquest dijous a la seu de la formació al carrer Gènova de Madrid. Algunes veus populars han interpretat aquestes manifestacions del cap de l'executiu espanyol com un toc d'atenció al líder del PPC a la cambra catalana, Xavier García Albiol, però el mateix Albiol ha dit que no se sent al·ludit i ha assegurat que està molt satisfet i amb molt de suport per part del partit.

Mariano Rajoy ha presidit aquest dijous a la tarda la reunió de l'executiva nacional del Partit Popular que ha comptat amb la participació del líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, i amb la presidenta de la formació a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho. Rajoy ha centrat el seu discurs en tres punts: eleccions, economia i ocupació i unitat territorial.A banda d'assegurar que el govern espanyol només presentarà el recurs contra la declaració independentista que aprovi el Parlament de Catalunya, el president espanyol ha assegurat que tant el Partit Popular com el seu executiu respecten les resolucions judicials. «Les respectem perquè exigim a la resta que també ho facin», ha assenyalat, tot afegint que «si el Tribunal Constitucional no ha acceptat la suspensió del ple s'acata, perquè si no ens convertim en els altres».Rajoy ha insistit en què el govern espanyol actuarà amb «prudència» respecte a Catalunya i que farà complir la llei amb «proporcionalitat» perquè parteix de la base que «no hi haurà ruptura». Finalment i sense voler minimitzar la qüestió catalana, ha conclòs que «la gran preocupació» del govern espanyol és l'economia.