Quantcast

AMPLIACIÓ:El 78% de Demòcrates de Catalunya avala la coalició amb CDC per a les eleccions espanyoles del 20-D

El 78% de la militància de Demòcrates de Catalunya ha avalat concórrer en coalició amb CDC a les properes eleccions espanyoles, segons els resultats despresos de la consulta interna oberta aquest dimecres, en què han participat el 56% de la simpatitzants. La decisió d'anar plegats o no depèn ara de Convergència, que ho farà públic aquest divendres. Els escindits d'Unió adverteixen que volen codirigir la campanya electoral i coredactar el programa i tenir «veu pròpia» al Congrés i al Senat. El dirigent de Demòcrates Toni Castellà confia a poder sumar altres formacions com Reagrupament i, fins i tot, MES, així com independents. De fet, ha reivindicat la necessitat que la fórmula electoral abandoni «els esquemes d'antigues coalicions» i que defensi el procés de negociació amb l'Estat per fer-ne efectiva la «desconnexió».

En la consulta celebrada entre els afiliats de Demòcrates 'oberta des de les dotze del migdia d'aquest dimecres fins a les dotze d'aquest dijous- han participat 1.026 del total de 1.833 militants voluntaris adscrits a la nova formació, que es constituirà formalment aquest dissabte, el que suposa un 56% de participació. D'aquests, el 78% ha optat per avalar la coalició amb CDC, el 19% l'han rebutjada i el 3% ha votat abstenció.L'aposta inicial de Demòcrates passava per reeditar la fórmula de JxSí de cara al 20-D. Veient que no podria donar-se aquest escenari, van optar per no concórrer a les eleccions espanyoles. Convergència, però, va oferir-los presentar-se plegats al Congrés i al Senat, i va ser aleshores quan van decidir-se a consultar-ho als simpatitzants de la formació. Castellà ha explicitat la seva voluntat que la coalició doni continuïtat al mandat democràtic obtingut el 27-S i, per tant, abandoni les lògiques «autonomistes» d'intentar influir en les polítiques espanyoles. La representació a les corts espanyoles només ha de servir per intentar obrir un procés de negociació amb l'Estat de cara a la «desconnexió». Al se parer, els missatges i eslògans de campanya així ho han de reflectir.Demòcrates supedita la coalició amb Convergència a l'acceptació d'un codi ètic de candidats i de funcionament de la campanya, l'elaboració conjunta del programa, les llistes i la direcció de la campanya i la veu «pròpia» del partit tant al Congrés com al Senat.D'altra banda, Castellà ha confiat que la suma de formacions serà «transversal» i comptarà amb Reagrupament i independents. Així mateix, ha dit que hi ha negociacions obertes amb Moviment d'Esquerres-MES per mirar d'integrar-s'hi.