Quantcast

El problema matemàtic amb 50 cèntims australians que revoluciona la xarxa

Per increïble que sembli, aquest problema matemàtic al qual van haver d'enfrontar els fa uns dies uns alumnes australians ha acabat sent un maldecap per mig món.

Dotze estudiants de l' Victorian Certificate of Education (un examen de capacitació educativa a Austràlia) havien de resoldre un enigma que tenia com a protagonista dues monedes de 50 cèntims australians .

En concret, la prova els demanava esbrinar quants graus sumava l'angle que queda entre mitjanes de les dues monedes , dues monedes de 50 cèntims australians, que són dodecágonos. Les cinc opcions que els donaven eren: 12, 30, 36, 60, 72.

L'examen es va realitzar el divendres passat, però aquesta pregunta va arribar fins a les xarxes socials, on ha acabat convertint-se en un dels temes més comentats. El dilema estava servit i, encara que molts pensaven que era molt senzill, en realitat gairebé ningú era capaç de donar amb la resposta correcta. I això que es ficaven amb els alumnes de 12 anys per queixar-se de la dificultat!

Hi ha v àries manera de resoldre aquest problema . Aquí t'expliquem la més senzilla, però en el vídeo es poden veure altres camins per arribar a la solució correcta:

La suma dels angles exteriors d'un polígon és de 360º, pel que al dividir-lo entre els 12 costats de la moneda ens surt que cada angle exterior de l'dodecàgon mesura 30º. D'aquesta manera, només n'hi hauria prou amb multiplicar el resultat per dos (ja que l'angle que es demana està entre dues monedes). 60 º seria la resposta correcta.