Quantcast

Felipe VI exalça empresaris que ajuden a la "vertebració i cohesió" d'Espanya

El Rei ha exalçat avui la contribució de les petites i mitjanes empreses (pimes) a la "vertebració i cohesió" de l'entramat socioeconòmic d'Espanya, en tendir llaços i teixir " xarxes econòmiques, socials i emocionals d'un costat a un altre "del territori espanyol.

" És una cosa que no hem d'oblidar, perquè a més de l'activitat productiva i empresarial hi ha el gran valor social de fer país ", ha subratllat el Monarca durant la segona edició dels Premis Cepime per a autònoms i petites i mitjanes empreses , que han distingit a les societats Neteges Cleymar, Productes Citrosol, Hiperbaric, Telecoming, Marsi Bionics i Molecor Tecnològica.

En la seva intervenció de cloenda, don Felip ha elogiat les pimes i autònoms per ser un "suport fonamental" per a l'economia i el benestar dels espanyols, al " donar feina a tantes persones i sostenir a tantes famílies ", i ha reafirmat la importància que aquestes empreses creixin en grandària, augmentin la seva internacionalització i aprofitin les oportunitats del món digital.

Durant aquest acte de lliurament de premis , celebrat al Museu Reina Sofia, ha pres la paraula així mateix el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha definit a les pimes com "columna vertebral d'Espanya, l'economia i la recuperació" , i ha garantit el suport del Govern a aquestes empreses per millorar el seu finançament i la seva capacitat d'exportació.

El president de Cepime, Antonio Garamendi, ha recalcat per part seva que el 99,8 per cent del teixit empresarial espanyol està compost per pimes i autònoms, que generen el 75 per cent dels llocs de treball del país, i ha advertit que depèn d'ells la solució als actuals problemes d'ocupació, en un moment en què "ja s'obren perspectives de creixement i millora ".