Quantcast

El Camp Nou viurà avui la nit de les estelades

La UEFA ha concedit una treva al FCBarcelona i ha decidit no sancionar el club temporalment fins que el comitè d'apel·lació sentenciï si portar estelades als camps de futbol és motiu de sanció o no .

EL Barça ha rebut ja dues sancions econòmiques perquè els seus seguidors han portat estelades als recintes esportius. La primera es va produir amb motiu de la final de la Champions el passat mes de maig i la segona per la posada en escena de les estelades en el segon partit de la lligueta d i aquest any davant el Bayern Leverkussen al Camp Nou.

Si bé la directiva blaugrana va intentar per la via diplomàtica arreglar el conflicte amb la UEFA finalment l'organisme del futbol internacional ha considerat que el club català vulnera un article en el qual es deixa clar que les manifestacions polítiques han de quedar apartades de l'espectacle esportiu.

Les estelades i els càntics d'independència són recurrents al Camp Nou des de fa quatre anys quan es va iniciar el procés sobiranista a Catalunya. A més, les estelades , encara que en menor mesura, sempre han estat lligades a la història del club.

La memòria històrica relata que ja al cam po de Les Corts, en 1.924, fa gairebé 100 any s, seguidors del Barcelona portaven estelades al recinte esportiu.

L'Assemblea Nacional de Catalunya ha decidit repartir més de 30 mil estelades entre els barcelonistes que acudeixin aquesta nit al Camp Nou amb motiu del partit de la quarta jornada de la Champions que enfrontarà el Barcelona amb el Bate Borísov de Bielorússia.

L'Assemblea pretén q ue la UEFA i el món visualitzi que l'estelada és un símbol de la societat catalana que ha acollit des dels seus inicis el FC Barcelona.