Quantcast

PSC, Ciutadans i Partit Popular presenten un recurs d'empara davant el Constitucional

Els socialistes catalans, el partit popular català i Ciutadans coincideixen a reclamar al Tribuna l Constitucional que anul·li la decisió de la junta de portaveus que ha donat llum verda al ple en què es debatrà la moció independentista que proposa la desconnexió d'Espanya en divuit mesos .

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta , ha explicat que en el recurs d'empara s'al·lega que la presidenta electa del Parlament, Carme Forcadell, ha vulnerat el dret fonamental dels seus diputats "a accedir en les mateixes condicions d i igualtat a les funcions i càrrecs públics ".

Iceta denuncia la negativa de Forcadell de facilitar-l a assistència jurídica dels lletrats de la cambra autonòmica.

La presidenta va exposar ahir, contràriament, que en cap cas s'han vulnerat drets i s'han seguit les directrius dels lletrats del Parlament.

El coordinador general d' CDC, Josep Rull , ha afirmat que "els unionistes volen guanyar en els Tribunale s el que no han aconseguit en les urnes".

Per Rull resulta inadmissible que els populars catalans hagin elaborat una estratègia p er a retardar la tramitació de la proposta secessionista.

El dirigent de Junts pel sí ha afegit que els conservadors tenen la voluntària < strong> d de fer de la necessitat virtu d ja que el seu retard es deu a la baralla interna del partit que no té clar oa qui situar en qualitat de portaveu parlamentari.

Rull ha afegit que hi ha marge per a l'acord amb la CUP perquè Artur Mas sigui investit president de la Generalitat de Catalunya.