Quantcast

Cauen dos jihadistes a Cornellà (Barcelona) per adoctrinar i reclutar militants en xarxes socials

Els detinguts, tots dos d'origen marroquí, encara que un d'ells té nacionalitat espanyola, mantenien contactes a través de les xarxes socials amb individus en zones de conflicte, als quals oferien el seu suport i animaven a continuar amb les seves activitats , segons un comunicat del Ministeri de l'Interior.

La Guàrdia Civil, que està registrant els domicilis dels detinguts, desenvolupa l'operació per ordre de la Fiscalia i del Jutjat Central d' Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional. Així mateix, se'ls acusa de haver participat de manera activa i directa en l'aparell de propaganda del DAESH, mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d'aquesta organització terrorista, enaltint als seus membres ja aquesta organització. ¿La seva missió? P ersuadir als participants en aquestes reunions per integrar-se al DAESH i desplaçar-se a zones de conflicte.