Quantcast

Reus obrirà l'esperada biblioteca Pere Anguera el 18 de novembre

La nova Biblioteca Pere Anguera de Reus obrirà portes el 18 de novembre, sis anys després que en comencessin les obres. El 2011 les obres es van haver d'aturar després que la constructora entrés en concurs de creditors. Un cop finalitzada, l'Ajuntament ha informat que la inauguració anirà a càrrec del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el dia que coincideix amb l'aniversari de l'historiador reusenc que dóna nom a l'equipament cultural. Les obres han representat una inversió d'uns 3 MEUR. Inicialment només s'obrirà la planta baixa i el fons que l'historiador va llegar a la ciutat, i s'espera que l'any que ve es puguin obrir al públic la sala general de la segona planta i els espais del soterrani.

Els treballs han consistit en la finalització de l'edifici -que està ubicat a la zona de Mas Iglesias-, la urbanització de l'entorn, l'equipament bàsic del vestíbul general, la biblioteca infantil, les sales de préstec, de revistes i polivalent, la de reunions, la zona de catalogació, les oficines, el mobiliari i els equips informàtics. La planta baixa i el fons Pere Anguera obriran al públic de dilluns a dijous de 16:00 a 20:00h i els divendres de 10:00 a 14:00h, a l'espera que s'enllesteixi la segona fase, on hi haurà el fons general de la biblioteca.