Quantcast

Herzog (UPyD) exigeix ??a Rajoy acudir a la via penal contra els independentistes

El líder d'UPyD, Andrés Herzog , ha instat avui a Mariano Rajoy que acudeixi a la "via penal" per perseguir pel delicte de "conspiració per a la sedició "als independentistes catalans i li ha demanat que s'activi ja l'article de la Constitució que preveu la suspensió de l'autonomia.

Després de reunir-se durant gairebé una hora amb el president del Govern al Palau de la Moncloa , Herzog ha explicat en roda de premsa que ha demanat a Rajoy l'ajuda de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat per la querella criminal que ja ha presentat UPyD contra els promotors del projecte independentista.

Herzog també ha emplaçat el president del Govern a activar immediatament l'article 155 de la Constitució amb el qual es podria suspendre l'autonomia de Catalunya, no només per fer front al que puguin fer els "colpistes", sinó per desmuntar les estructures d'Estat creades ja en la comunitat.

UPyD també vol que l'Estat deixi de finançar l'independentisme de manera que, a partir d'ara , totes les ajudes econòmiques "siguin finalistes" i estiguin destinades exclusivament a garantir serveis públics com la sanitat o l'educació, ara en perill.

Herzog ha traslladat a Rajoy el suport del seu partit en la defensa de la unitat d'Espanya amb la "màxima lleialtat", un suport que és "per actuar" i "per fer coses" i no per la simple "retòrica".

"La passivitat a Catalunya ja no és una opció, mirar a una altra banda ja no és una opció . Hem d'actuar enfront del cop d'Estat que s'està gestant a Catalunya ", ha advertit Herzog, que creu que els demòcrates han de prendre la iniciativa i no esperar al" pròxim cop "dels independentistes.

El líder d'UPyD ha lliurat també a Rajoy un document amb el títol "Aliança per la Democràcia i en defensa de la Constitució Espanyola" que, a més d'aquestes mesures, proposa la recuperació per a l'Estat de les competències en sanitat, educació i justícia.

Document que -segons Herzog- Rajoy s'ha compromès a estudiar i que tracta de solucionar els "problemes de fons" a Catalunya, com el "adoctrinament en les aules" on s'imparteix el "odi a Espanya".

També proposa una reforma electoral per millorar la proporcionalitat evitant els desequilibris territorials, així com un sistema únic de finançament de les comunitats autònomes que elimini els privilegis dels règims forals que són, en la seva opinió, el "mirall" en què es mira Catalunya.

Preguntat si Rajoy s'ha mostrat procliu a activar l'article 155 de la Constitució o la via penal ja iniciada per UPyD, Herzog ha assegurat que el president del Govern simplement s'ha mostrat partidari d'anar "pas a pas"