Quantcast

Volkswagen va trucar els seus models més potents del mercat

El grup Volkswagen segueix immers en una crisi sense pal·liatius que ja ha afectat de forma important als seus resultats empresarials. Després de 15 anys de contínues guanys, l'automobilística alemanya ha registrat pèrdues, unes pèrdues que podrien anar a més si l'últim informe de l'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA) es confirmés.

En la seva últim comunicat, l'EPA assegura que Volkswagen "va desenvolupar i va instal·lar un dispositiu manipulador" en vehicles dièsel equipats amb motors de 3.0 litres. Alguns models importants de l'empresa alemanya com els Touareg, el Porsche Cayenne o els Audi A6, Q7 Quatro, A8, A8 L i Q5 haurien donat resultats fins a "nou vegades més alts" que els estàndards permesos " .

Segons les primeres xifres de l'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units, serien al voltant de 10.000 vehicles els afectats per aquest programari, vehicles que fossin comercialitzats a partir del any 2014 i que no es descarta que siguin també venuts en els concessionaris en 2016.

Des de l'EPA confirmen que aquest programari no té res a veure amb la que alterava les emissions de contaminació dels motors dièsel de 2.0 litres . Des Volkswagen, de moment, no hi ha referència a aquest comunicat.