Quantcast

Marta Sanz s'adjudica el premi Herralde de novel·la

L'escriptora madrilenya Marta Sanz ha guanyat el premi Herralde de novel·la amb la creació "Faràndula", una invitació a entrar en el mirall dels artistes com a objecte de crítica de la societat < / strong> i de la hipocresia que l'envolta.

Sanz dóna vida a la novel·la a Valeria Falcón, una actriu de certa notorietat que, almenys un dia a la setmana, visita a una vella glòria del teatre, Ana Urrutia que viu els seus pitjors moments a l'escena.

" Faràndula" ens proposa una història sobre la por a perdre un lloc i sobr i la resistència a la metamorfosi i la conveniència de la mateixa.

Sanz s'endinsa, també, en la societat reaccionària i els canvis de llenguatge que reflecteixen canvis en el món. A partir d'aquí, amb la col·laboració del seu heroïna, l a autora persegueix els camins a través dels quals l'art pot modificar la realitat i com de negatives són les repercussions per al mateix. L'efecte bumerang de combatre la falsedat, l'engany, la malaptesa i els ressorts de poder que els guien.

L'autora fa gala de l'ús de el riure com a eina de diagnòstic. Al final, el seu text resulta divertit i trist alhora, punxegut, urgent i fins feridor en molts moments .

L'obra guanyadora del premi Herralde s'adjudica 18.000 euros .

El finalista és Miguel Angel Hernández , professor d'Història de l'Art a la Universitat de Múrcia.

"L'instant del perill" és la segona novel·la de l'autor murcià després de "Intent d'escapada" .El seu creació és una bella retrospectiva sobre la memòria de les imatges i el record dels moments viscuts. < / p>

Una obra esquitxada de encertades reflexions sobre el temps, l'art i la fotografia . També una exploració de les passions de l'ànima, el sexe estrany, les relacions obertes i la fluctuació de les emocions.