Quantcast

La destrucció de l'avió rus va poder ser un atemptat

" Ara no es pot descartar cap versió ", va dir el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, preguntat pels periodistes sobre si es contemplava la possibilitat d'un atac terrorista.

< p> Però es va mostrar cautelós quan va dir que " però la investigació només està començant el seu treball … cal esperar almenys als primers resultats ".

Gairebé simultàniament, directius de l'aerolínia sinistrada han assegurat avui que l'única causa possible perquè l'Airbus A321 es desintegrés en l'aire és " una acció mecànica exterior ", i han assenyalat que els pilots van perdre totalment el control de l'aparell abans de començar la caiguda.

" L'única causa que pot explicar-ho és una acció mecànica exterior en l'aeronau ", va dir en conferència de premsa el vicedirector general de la companyia per a vols, Alexander Smirnov.

" No pot haver-hi tal conjunció de fallades de sistemes que portin a que l'avió es desintegri en l'aire ", ha afegit.

Smirnov va subratllar que " fins i tot en cas d'una despressurització sobtada dels pilots podrien posar-se les màscares d'oxigen, i els passatgers també ".

Preguntat sobre la possibilitat d'un atac terrorista va afirmar que " pot haver estat qualsevol cosa " encara que va demanar esperar als resultats de les investigacions.

D'altra banda, l'Airbus volava descontrolat abans d'estavellar al Sinaí, va afirmar el vicedirector tècnic, Andrei Averianov, en la mateixa conferència de premsa.

Va ??dir que d'acord a la informació del sistema de seguiment Flight Radar, " l'avió va reduir la velocitat més de 300 quilòmetres per hora en menys d'un minut i simultàniament va perdre 1,5 quilòmetres d'altitud ".

" Un avió no pot volar en aquest règim, i menys un avió de passatgers o de càrrega. Això vol dir que l'aeronau volava de manera descontrolada, i no estava volant, sinó caient ", ha assenyalat.

També va explicar que l'Airbus segurament estava ja seriosament danyat abans d'estavellar contra el terra.

" Abans de començar a caure el A-321, és molt probable que patís un dany considerable en la seva construcció el que no li permetria volar, i òbviament, en el moment de començar la situació catastròfica, la tripulació va perdre totalment el control ", va dir.

" Això explicaria per què no hi va haver intents d'informar de una emergència a bord ", va afegir

El mateix dissabte, hores després d'estavellar l'avió amb 224 persones una mitja hora després d'enlairar de Sharm el Sheij amb destinació a Sant Petersburg, tant Rússia com Egipte van descartar la possibilitat d'un atac terrorista.