Quantcast

Comença la repatriació de les víctimes de la tragèdia aèria a Egipte

El procés de repatriació dels cadàvers dels turistes morts en l'accident de l'avió de la companyia russa Metrojet, sinistrat ahir a la península egípcia del Sinaí amb 224 persones a bord, va començar avui c < strong> on el trasllat a l'aeroport del Caire de 126 dels cossos.

Una font de seguretat de l'aeròdrom va informar a Efe que els cadàvers seran repatriats aquesta nit amb destinació a Rússia.

El Ministeri egipci de Justícia ha indicat anteriorment que s'havien pres les mesures per lliurar els cadàvers a l'Ambaixada russa al Caire, com a pas previ al seu trasllat a Sant Petersburg , segons l'agència oficial egípcia de notícies, MENA.

Per la seva banda, un testimoni ha indicat a Efe que desenes d'ambulàncies continuen als afores del dipòsit de cadàvers de Zenhum , al Caire, a l'espera de traslladar la resta de cadàvers a l'aeroport.

Els autoritats que investiguen el cas van trobar, de moment, 187 cossos de les 224 persones mortes , a més de diverses restes mortals, va afegir MENA.

D'aquests 187, 171 es van lliurar a les autoritats forenses, que els van distribuir per cinc hospitals públics i dipòsit de cadàvers de Zenhum, abans d'ordenar el trasllat de la majoria a l'aeroport del Caire per a la seva repatriació.

Ahir a la nit van arribar a Egipte tres avions russos amb la delegació d'investigadors, els ministres de Transport, Maxim Sokolov, i per a Situacions d'Emergència , Vladimir Puchkov, i el màxim responsable de l'agència d'aviació civil Rosaviatsia, Aleksandr Neradko.

L'avió de Metrojet (Kogalimavia) es va estavellar ahir mitja hora després d'enlairar de la localitat turística de Sharm el Sheij amb destinació a Sant Petersburg.

Tots els passatgers i tripulants eren russos, excepte tres ucraïnesos i un bielorús, i entre ells hi havia 25 nens.