Quantcast

L'AKP obté el 53% dels vots en les eleccions turques

Després de l'escrutini del 52 per cent dels vots en les eleccions de Turquia, el governant partit AKP del primer ministre, Ahmet Davutoglu , triomfa amb el 53 per cent i recupera la majoria absoluta que havia perdut al juny, ha informat la televisió NTV.

Encara que una important part dels resultats corresponen a Turquia oriental, on les urnes van tancar una hora abans, la tendència a l'alça de l'AKP es registra a tot el país, segons els analistes, i és probable que pugui formar govern en solitari.

En segon lloc està el socialdemòcrata CHP, amb el 21 per cent , seguit del nacionalista MHP amb el 11 i l'esquerrà HDP amb el 10,5 per cent.

És versemblant que el CHP es recuperi una mica conforme avanci el recompte , atès que el seu feu són les províncies occidentals del país, on els col·legis electorals van tancar més tard i s'ha avançat menys en el recompte dels vots.

Segons aquestes dades parcials, la major pèrdua la registra el nacionalista MHP, que cauria 5 punts respecte als comicis de juny passat