Quantcast

Ana Mato renúncia a anar en llistes i abandona la política

Ana Mato, exministra de Sanitat, ha decidit no anar a les llistes del Partit Popular de cara a les pròximes eleccions generals i abandonar la primera línia política, com així s'ho hauria comunicat a la direcció del seu partit.

D'aquesta manera, Ana Mato no estaria en la pròxima composició del Congrés dels Diputats, on sí que ha romàs amb el seu escó tot i presentar la seva dimissió com a ministra de Sanitat , càrrec que va ostentar fins a novembre de 2014.

La dirigent popular va decidir abandonar aquest càrrec després que veiés la llum la interlocutòria del jutge Pablo Ruz , que considerava a Ana Mato "partícip a títol lucratiu" de la trama Gürtel, un cas en què figurava com a imputat el seu exmarit, Jesús Sepúlveda.

Tot i presentar la seva dimissió com a ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, cartera encomanava per Mariano Rajoy després de les eleccions generals de 2011, Ana Mato va continuar amb la seva acta de diputat i el seu escó al Congrés. Poc després seria nomenada vicepresidenta de la Comissió de Cooperació Internacional per al desenvolupament, responsabilitat que va assumir i va defensar per tenir "tot el dret", com qualsevol diputat de la càmera.