Quantcast

Ciutadans demana a PP i PSOE un "pacte d'Estat" i descarta Podem

El líder de Ciutadans i candidat a la presidència del Govern, Albert Rivera , ha assegurat avui que ahir li va plantejar a Mariano Rajoy en una reunió a La Moncloa "un pacte d'Estat" per frenar l'independentisme, cosa per a la que també vol comptar amb el PSOE, però descarta Podem.

No obstant això, a Rivera li agradaria poder comptar amb Podem , "com a demòcrates" , segons ha assegurat durant la seva intervenció en un acte del seu partit sota el lema "Ciutadans, una alternativa per a Catalunya".

"Em comprometo a dialogar amb aquells que es comprometen a no saltar-se les lleis", ha assegurat Rivera, qui ha afegit que "està bé el diàleg, però el diàleg és un instrument més".

Segons Rivera, "cal garantir, entre els socialistes, PP i Ciutadans" que la unitat d'Espanya "no està en joc".

"Ja sé que Pau Iglesias va dir que en Podem s'exclouen, perquè prefereixen que els drets siguin dels territoris i si no estan disposats a assumir l'article 1 de la Constitució no es pot comptar amb ells "ha assegurat Rivera, per la qual cosa exclou Podem per un eventual pacte d'Estat.

Per arribar a pactes d'Estat, Rivera ha apel·lat a "Francesc Cambó, Josep Tarradellas i Miquel Roca Junyent" perquè Catalunya participi del projecte comú d'Espanya.

El líder de Ciutadans també ha demanat "no cometre els mateixos errors del passat i no arribar a acords amb els que volen trencar Espanya", cosa que, segons ell, "és senzill, perquè el entén un nen de 5 anys ".

Rivera ha assegurat que a partir del 20 de desembre s'obre una nova etapa política a Espanya, que ha qualificat com una segona transició, de la qual ha dit que" és millor que la lideri un partit nou que un partit vell; és millor que la dirigeixi un partit amb les mans netes que amb les mans brutes i lligades ".

Per al líder de Ciutadans, aquesta nova transició" és millor que la liderem des del centre que des els extrems ", espai en què ha situat a Ciutadans.

Segons el líder de Ciutadans, el seu partit té" la capacitat, l'expectativa i l'oportunitat de poder guanyar les eleccions generals ".

Albert Rivera ha assegurat que "aquest cap de setmana i el que ve veuran com els sondejos apunten a la possibilitat de victòria de Ciutadans".

A l'acte també ha intervingut la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Acostades, que ha dit que "els catalans no poden quedar-se al marge del camí que prengui Espanya" i ha demanat que des de Catalunya "es liderin les reformes, que es faran per a millor".

< p> Segons Acostades, "el catalanisme ha participat en els grans moments i aquest serà un moment històric per a Espanya".

Acostades ha recordat que, "gràcies als 25 diputats al Parlament de Catalunya ", Ciutadans és" el líder de l'oposició ", cosa que ha atribuït als" nou anys de treball "de la formació.

Segons la líder de Ciutadans a Catalunya, el partit "va néixer per defensar el que avui estem veient que està en escac, per advertir que el que està passant avui a Catalunya podia produir-se".

Acostades creu que "la situació política catalana és molt complicada ", perquè hi ha un" bloqueig institucional evident, amb tres eleccions autonòmiques en cinc anys ".

També ha criticat" un debat que divideix i separa entre veïns, familiars i amics "i que, en la seva opinió, ha provocat "una societat dividida en dos".