Quantcast

Les dones necessiten tombar 10 minuts després de treballar, segons un estudi

Desconnectar del treball no sempre resulta senzill i depèn de si ets home o dona. Així almenys ho apunta un estudi elaborat pel Departament de Medicina Ocupacional de la Universitat d'Aarhus, a Dinamarca, després de determinar que el sexe femení necessita més temps per alliberar l'estrès després d'una dura jornada laboral.

La investigació, dirigida per Ane Marie Thulstrup, ha analitzat aquest aspecte basant-se en els resultats dels tests d'orina practicats tant a homes com a dones. Mentre que ells són capaços de posar punt i final a les seves preocupacions pel que fa abandonen el seu lloc de treball, elles continuen durant hores amb aquest rum-rum que no els permet relaxar-se i oblidar-se de les tasques que deixa pendents fins al dia següent.

A més, moltes dones aplaudiran el consell de la investigadora després de conèixer les conclusions de l'estudi. Thulstrup apunta que cal que es relaxin estirant al sofà durant deu minuts en arribar casa , fins i tot encara que els nens no permetin un descans ple.

Les dades recollides entre els ciutadans danesos donen suport a la investigació de la Universitat d'Aarhus. Segons les seves estadístiques, les dones del país nòrdic gasten a casa una mitjana de 243 minuts resolent qüestions laborables , mentre que els homes 186.