Quantcast

Rescaten els tres militars espanyols de l'helicòpter que va caure a l'Atlàntic

Fins al moment, el Ministeri de defensa no ha comunicat cap part sanitari amb l'estat dels militars rescatats en l'oceà. Va ser un vaixell de la Gendarmeria del Marroc qui els va recollir i després del rescat es dirigia amb ells a Dakhla (Marroc), segons ha informat el Ministeri de Defensa a Twitter.

Pel que sembla, segons el relat oficial, l'aeronau va patir algun tipus d'avaria i va caure a l'Atlàntic. Un altre helicòpter, en aquest cas marroquí va veure l'aeronau hores després al costat d'una bassa amb bengales enceses. Els rastrejadors espanyols enviats no van localitzar la bassa , però ho va fer després la Gendarmeria.

L'aparell accidentat, un ASS332 del 802 Esquadró de Servei de Recerca i Salvament de l' Exèrcit de l'Aire, va perdre contacte amb la torre de control al voltant de les quatre de la tarda -hora peninsular espanyola-. L'helicòpter s'havia enlairat de la base de Nouadhibou (Mauritània), desapareixent del radar al nord d'aquesta instal·lació militar.

A les quatre va saltar una balisa de la nau, que el situava a 280 milles nàutiques de Gando, a l'illa de Gran Canària. Un F-18 de l'Exèrcit i un Delta Force van iniciar la recerca . Alhora, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, contactava amb el seu homòleg marroquí, Abdellatif Loudiyi, per sol·licitar la seva col·laboració en les tasques de recerca. Un Puma marroquí es va incorporar a aquests treballs.

Aquest Puma informava sobre les 19.30 de la localització de l'helicòpter flotant al mar al costat d'una bassa en la qual es veien bengales enceses. No van poder precisar si els tres militars espanyols estaven a bord del bot. "Mitjans aeris tracten de confirmar que la tripulació està a bord del bot de l'helicòpter" , informava a les deu de la nit del dijous el Ministeri de Defensa espanyol, explica el diari El País.

Els tripulants de l'aparell són dos pilots i un mecànic: un capità, un tinent i un sergent de l'Aire, que tornaven a les Canàries procedents de Dakar (Senegal) després de participar durant dues setmanes en una missió d'ensinistrament amb les Forces Armades d'aquest país.

Es dóna la circumstància que el19 de setembre de 2014, al Senegal, un altre helicòpter Super Puma HD-21 va caure al mar i van morir quatre dels seus tripulants. Només va sobreviure el sergent Jhonander Ojeda Alemany . Doncs bé, segons el diari La Província un dels militars rescatats ahir és, precisament, el mateix sergent.