Quantcast

Arantza Quiroga dimiteix de la presidència del PP al País Basc

La presidenta del PP del País Basc, Arantza Quiroga, ha comunicat avui la seva decisió d'abandonar el càrrec després del seu frustrat intent de promoure un acord sobre convivència a Euskadi que impliqués a tots els partits, inclòs EH Bildu.

Assegura que la seva dimissió es deu a una decisió "reflexionada" que ha comunicat a la secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal. < p> La convulsió que viu el Partit Popular a Euskadi té el seu origen fa sis dies, quan Quiroga va decidir retirar la moció per crear una ponència parlamentària de Llibertat i Convivència en la qual substituïa l'exigència d'una "condemna" a ETA per un "rebuig" a la violència per tal de facilitar un acord entre tots els partits, inclòs EH Bildu , que va rebre aquesta iniciativa amb bons ulls.

No obstant això, l'AVT i el president del PP d'Àlaba, Alfonso Alonso, van criticar la absència d'una condemna expressa al terrorisme d'ETA i Quiroga va decidir fer marxa enrere en aquesta proposta, que podria haver permès per primera vegada que el PP i EH Bildu compartissin un pronunciament sobre la deslegitimació del terrorisme .