Quantcast

El CGPJ condemna les concentracions de suport a Rigau davant del tribunal

En una declaració institucional, l'òrgan de govern dels jutges veu "inadmissible" aquesta "estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns d'ells amb funcions de govern" < / em>.

Es tracta d'una declaració signada pel president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, però no per tots els vocals que formen el Consell, en total 21. Si restem dues absències per estar fora de Madrid, altres tres vocals han abandonat la reunió en arribar aquesta votació . Són la vocal Roser Bach, designada a proposta del PSOE i esposa del conseller català de Justícia, Germà Gordó; la vocal Concepció Sáez, nomenada a proposta d'IU; i el vocal Enrique Lucas Murillo, designat a proposta del PNB.

Pel que sembla, aquests tres vocals van reclamar més temps per debatre la declaració institucional acordada i no haver estat atesa la seva petició.

En el text aprovat, el CGPJ trasllada el seu suport als jutges catalans i se suma a la declaració expressada en una línia similar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya denunciant "1 atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial ". "La Sala de Govern no pot romandre impassible quan constata que convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de Justícia amb l'objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges ia més pretendre influir en la seva presa de decisions" , subratlla l'òrgan de govern dels jutges.

La convocatòria d'aquestes manifestacions posen en dubte un dels fonaments essencials de l'Estat constitucional com és la independència judicial , que, segons recalca, " no és un privilegi dels jutges sinó una garantia dels ciutadans" .

"El seu qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns d'ells amb funcions de govern ", subratlla la declaració, en la qual es recorda que el deure de no ingerència vincula especialment " a aquells que formen part dels altres poders, en què s'organitza el nostre sistema polític ".

En una línia similar, el CGPJ censura que es vinculin les decisions judicials amb interessos polítics , com les acusacions de judici polític abocades des de representants del Govern català. "Qüestionar de manera interessada que l'actuació dels tribunals de justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política" , concreta.