Quantcast

Jennifer Lawrence denuncia la bretxa salarial que existeix a Hollywood

Jennifer Lawrence té la fortuna de ser l'actriu més ben pagada de tot Hollywood. El seu brillant treball a 'Els Jocs de la Fam' li han servit per guanyar-se el respecte dels directors i crear un cau que la permet exigir una gran xifra per convertir-se en la imatge principal d'una pel·lícula.

No obstant això , aquesta situació no és suficient perquè cobri més que la gran majoria d'homes que treballen en la indústria del cinema. Lawrence ha aprofitat la pàgina web de Lena Dunham per criticar el sexisme i la bretxa salarial que existeix a Hollywood .

Tant ella com Amy Pascal van rebre una xifra econòmica molt més baixa que els seus companys de repartiment a 'American Hustle' . Per què? Per les seves nul·les condicions com negociadora. "No estic furiosa amb ells, ho estic amb mi mateixa perquè em vaig donar per vençuda abans d'hora", escrivia l'actriu.

Jennifer Lawrence explica que els homes amb els quals va treballar en la pel·lícula no volien semblar difícils, cosa que ella sí que va fer per no tibar massa la corda. No, no només 'ataca' als seus companys a 'American Hustle' sinó també a Bradley Cooper, amb el qual va treballar a 'El costat bo de les coses', i que també va cobrar més que ella malgrat que l'actriu es va emportar un Oscar.

Aquesta bretxa salarial és una realitat també en el cinema, on segons un informe del Bureau of Labor Statistics els actors poden arribar a cobrar fins a un 85% més que les actrius.