Quantcast

La tele egípcia que fa servir imatges d'un videojoc com si fos un bombardeig rus a Síria

El presentador d'un programa d'actualitat de la televisió egípcia Sada el Balad estava parlant del paper que juguen russos i nord-americans en el vesper que aquest s'ha convertit Síria i el paper central que està jugant en aquest escenari l'Estat Islàmic. Llavors, per donar pas a un vídeo amb suposades imatges per satèl·lit d'un atac de l'aviació russa, el periodista va dir: " Deixin-me que els digui alguna cosa sobre Rússia. Rússia no es camina amb jocs. Estats Units ha estat jugant. No ha colpejat a l'IS ", va argumentar el periodista, que acusava, a més, a Washington de finançar i armar l'organització jihadista que dirigeix ??Abu Bakr al-Bagdadi.

Però el presentador-opinador continuava: "Els russos -afegeix- ho van fer. Aquest és l'exèrcit rus, és a dir armament rus, és a dir Putin. Aquesta és la veritable lluita contra el terrorisme. Ara veuran un vídeo terrible ". I dit això, la pantalla va mostrar durant cinc llargs minuts uns fotogrames en blanc i negre en què un suposat helicòpter Apache descàrrega seus projectils sobre uns suposats objectius objectius .

A continuació, el que havien de ser les imatges d'un eficaç bombardeig rus eren, en realitat, les instantànies de 'Apache: Assalt aeri', un videojoc rus que simula l'atac d'un avió de combat . El absurd error que a més va ser difós en horari de màxima audiència és l'últim ridícul que podria caure en la desinformació i la propaganda.Todo era part d'una captura d'un videojoc desenvolupat per la companyia russa Gaijin Entertainment pujada a Youtube al desembre de 2010.

Després de visionar l'estudi, el comentarista televisiu, en realitat un palmero del règim de l'actual president Abdelfatah al Sisi- insistia parlant de la precisió dels atacs russos: "Aquests que veuen són combatents de l'IS. Són aniquilats immediatament. Mirin el que fan amb ells els russos. Quina precisió. Ningú s'escapa als russos ".

Però com la vergonya encara pot ser més gran, el periodista continua: "Observin com corren. Aquests no són els nord-americans. No poden fugir" . Es dóna la circumstància que Rússia i el seu president, Vladímir Putin són aliats estratègics del règim egipci. I és que sesde el cop d'Estat que al juliol de 2013 va desallotjar del poder els islamistes i va inaugurar una brutal repressió contra qualsevol dissidència, el règim egipci s'ha llançat als braços de Rússia , com a informe el diari El Mundo.