Quantcast

L'atur del setembre ha estat un 31,7% inferior al del mateix mes del 2014

El Servei d'Ocupació ha registrat el mes de setembre 490 inscrits demandants de feina, la millor dada d'un mes de setembre des del 2009. Cinca ha reconegut que és un increment de dotze persones respecte al mes d'agost, però ha insistit que a final d'una temporada alta sempre hi ha un increment d'aturats. Amb tot, l'increment d'aquest any ha estat molt més baix que el 2013 quan, entre agost i setembre, l'atur va augmentar en gairebé 150 persones; o el 2014, quan l'increment va ser de gairebé 100 aturats.

Segons el ministre portaveu les dades serveixen per treure dues conclusions: «els plans que s'han posat en pràctica han tingut efecte» i «l'economia va accelerant-se i va generant més llocs de treball». Pel que fa a la segona conclusió Cinca ha insistit que la millora de l'economia és la que està possibilitant aquestes dades. Pel que fa als plans d'ocupació, Cinca ha insistit que han servit per «parar el xoc» i que s'han de mantenir. No obstant això, ha avançat que «hem de començar a veure si els plans de xoc continuen tenint sentit -no a curt termini- però si continua la tendència i ens estabilitzem en un nombre de persones que respon a la realitat d'un mercat laboral que té dinamisme potser el que s'ha de fer és començar a pensar a reconvertir alguns d'aquests plans».

Així, Cinca ha proposat que un cop estigui consolidada l'ocupació es puguin reconvertir les mesures aplicades en plans que fomentin els contractes de llarga durada, o per a segments de la població més específics en funció de l'edat o la seva formació. La nova etapa, segons el responsable de Finances serà més específica i «no encarada a aturar una sangria fruit de la crisi econòmica».