Quantcast

Un telenotícies rus informa sobre el bon temps per bombardejar Síria

Que en els últims anys la guerra és frivolitzada pels mitjans de comunicació és un fet constatat, prova d'això és el que ha passat aquest cap de setmana en els informatius de la cadena rus Rsossiya 24 . La cadena pública va informar sobre els bombardejos russos que van començar la setmana passada en sòl sirià contra objectius de l'Estat Islàmic d'una forma mai vista.

Tot va passar en la seva edició de dissabte quan la presentadora del temps ampliar la informació meteorològica per cobrir l'espai sirià . I és que els directius de la cadena públic van considerar que era imprescindible per als ciutadans saber que "octubre és el mes òptim per bombardejar Síria". Aquesta i altres "cuidades" perles són les frases que la presentadora va utilitzar per descriure els "magnífics" fenòmens meteorològics que hi ha al país asiàtic per sobrevolar-.

"El vent pot bufar a fins a 15 metres per segon i plou un cop cada 10 dies, però això no tindrà cap impacte significatiu sobre els nostres bombardejos ", va informar amb vehemència la patriòtica periodista. Unes informacions que es van complementar amb les dades de la nuvolositat del cel sirià, afirmant que tot i que els dies ennuvolats són més habituals que a l'estiu, l'altitud dels núvols no serà inconvenient per "realitzar eficaçment els bombardejos", ja que els caces podran volar per sota dels núvols.

El repàs meteorològic s'acaba "alleujant" a la població a l'anunciar que les temperatures a Síria no arriben als 35 graus a l'octubre, una temperatura crítica per als pilots. A més adverteix que les condicions climàtiques empitjoraran al mes de novembre , ja que la boira serà més habitual, el que dificultarà l'enlairament i l'aterratge dels avions.