Quantcast

Setmana decisiva per a Andrea, els pares reclamen una mort digna

El Jutjat número 6 de primera instància de Santiago de Compostel·la escoltarà avui els arguments dels pares de l'Andrea, que reclamen una mort digna per a la seva filla. Per a ells el tractament de subministrat pel Complex Hospitalari Universitari de Santiago (CHUS) no fa sinó perllongar la seva malaltia.

A favor seu la família compta amb un informe d'un comitè que ètica assistencial que assegura que " la continuació del tractament aplicat a la nena suposa un acarnissament innecessari per a l'estat clínic de la pacient ".

Al davant, els arguments de la unitat de Pediatria l'Hospital, que consideren que retirar l'aliment a la nena no només no és convenient sinó que podria constituir un delicte. Al·leguen a més que Andrea no pateix dolor ni patiment desmesurat.

Després d'escoltar les dues parts i visitar a la pacient el jutge haurà de decidir si atén la petició de " sol·licitud de jurisdicció voluntària en matèria de família " perquè els pares puguin retirar-li els nutrients.

La decisió podria demorar entre set i deu dies.

Andrea, de 12 anys, pateix una malaltia degenerativa irreversible i el seu cas a dividit a la societat gallega i espanyola; i ha reintroduït el debat de l'eutanàsia en l'agenda política.