Quantcast

El gos que va salvar la vida a la seva propietària descobrint el seu càncer de mama

És conegut que molts experts asseguren que alguns càncers emeten olor que pot ser detectat pels gossos. Un exemple mes ho hem trobat aquesta setmana: Karin Gibson, de 62 anys, va decidir anar al metge després que el seu gos llaurador es mostrés estrany amb ella. Després de tornar de vacances, la seva mascota 'Paddy' no es separava de ella, li feia olor contínuament l'alè i fins i tot li tocava amb la pota el pit afectat , com explica el portal de la BBC.

Karin estarà eternament agraïda al seu gos llaurador 'Paddy', ja que gràcies a l'animal li van poder detectar un càncer de mama en un estat molt precoç. En paraules de la nostra protagonista: "Paddy sempre ha estat un gos molt afectuós, però la seva actitud va canviar completament. Es va tornar 'superpegajoso' , saltava sobre mi, em feia olor l'alè, em mirava directament als ulls i em va tocar el pit ".

En acudir al metge li van detectar un petit carcinoma a la mama que el gos li havia tocat, però per la seva fortuna el mal es trobava en un estat precoç .

El que s'ha dit, una prova que alguns càncers poden produir molècules oloroses i detectables per olfactes tan desenvolupats com els dels gossos.