Quantcast

El Papa en el Sínode: "Una Església amb les portes tancades es converteix en barrera"

El papa Francisco va inaugurar la XIV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que en aquesta ocasió versarà sobre l'àmbit familiar i les situacions que l'afecten en el món contemporani. Al Sínode Ordinari p articiparán un total de 270 pares sinodals , entre bisbes, cardenals, arquebisbes, patriarques, rectors i religiosos i les primeres sessions començaran demà.

En la seva inauguració, Francisco va dir que "l'Església ha de buscar-(l'home contemporani), acollir-lo i acompanyar-lo, perquè una Església amb les portes tancades es traeix a si mateixa ia la seva missió , i en comptes de ser pont es converteix en barrera ", ha dit Francisco durant la missa d'obertura del Sínode Ordinari per a la família, celebrada a la basílica de Sant Pere.

La seva homilia va estar centrada en tres aspectes: el drama de la soledat, l'amor entre l'home i la dona i la famili a.

Segons el Papa Francesc "el drama que encara afligeix ??molts homes i dones ", com la gent gran, els vidus i vídues, els abandonats per les seves parelles, els immigrants o els joves "víctimes de la cultura del consum, de l'usar i llençar ". "Cada vegada són més les persones que se senten soles, i les que es tanquen en l'egoisme, a la malenconia, en la violència destructiva i en l'esclavitud del plaer i del déu diners" , ha lamentat.

Sobre l'home i la dona i el seu amor, el Pontífex argentí va defensar que "l'objectiu de la vida conjugal no és només viure junts, sinó també estimar-se per sempre" perquè per a Déu "el matrimoni no és una utopia d'adolescent, sinó un somni sense el qual la seva criatura estarà destinada a la soledat" . En aquest sentit ha denunciat la " cada vegada menor serietat en portar una relació sòlida i fecunda d'amor" i va dir que "l'amor durador, fidel, recte, estable, fèrtil és cada vegada més objecte de burla i considerat com una cosa antiquat ".

Família Finalment, va abordar el tema central del Sínode, el de la família, i ha assenyalat que " en aquest context social i matrimonial bastant difícil, l'Església està cridada a viure la seva missió en la fidelitat, la veritat i la carida d ". "Fidelitat per defensar la sacralitat de la vida, de tota vida; per defensar la unitat i la indissolubilitat del vincle conjugal com a signe de la gràcia de Déu i de la capacitat d'home d'estimar de debò" , afirmar.

Així, l'Església, en l'opinió del Papa, també ha de viure la seva missió en la veritat "que no canvia segons les modes passatgeres o les opinions dominants" , que de "protegeix l'home i la humanitat de les temptacions de autoreferencialitat i de transformar l'amor fecund en egoisme estèril, la unió fidel a vincle temporal" .

Així mateix va recomanar la caritat "que no assenyala amb el dit per jutjar els altres sinó que -fidel a la seva naturalesa com mare- se sent en el deure de buscar i curar les parelles ferides" . < / span>