Quantcast

Suspesa la recerca després de comptar 86 morts en l'ensorrament de Guatemala

Hi es reactivarà aquest diumenge quan les condicions ho permetin, però sembla descartada la idea a de trobar alguns supervivents donada la magnitud de la tragèdia. En tràgic contrast, sembla segur que el nombre de víctimes s'elevarà irremeiablement . Fins al moment, de les 86 persones mortes, només cinc estan sense identificar i, segons s'ha anunciat, durant aquest diumenge es tractarà d'aconseguir identificar-les, ja que en cas contrari, seran enterrades "com XX", tal com publica el diari El Mundo.

Les autoriades, no obsntante intenten mantenir els ànims i no descarten la possibilitat de trobar veí amb vida: "L'esperança és l'últim que es perd i realment no volem descartar" < / em>. No obstant això, admeten que després de dos dies de treball, els fets demostren que "només s'ha trobat una persona amb vida aquest divendres a les 11.00 hores, mentre que la resta han estat morts" . A més, les cases que s'han aconseguit desenterrar s'estan inundades per la crescuda del riu, de manera que tots els cossos "estaven flotant a l'aigua en un estat de putrefacció" .

Les tasques de rescat de cossos, que es reprendran al llarg d'aquest diumenge, ho faran amb un nombre més reduït d'efectius, després que aquest dissabte hagin estat treballant 1.293 persones a les que s'han sumat 500 militars i centenars de voluntaris.

afòniques del Govern guatemalenc informen que després de l'ensorrament, que va afectar a unes 125 habitatges, només s'han localitzat a 34 persones vives que residien a la zona afectada , situada al vessant d'un turó i que es va veure sepultada per una allau de terra al col·lapsar-un dels turons. I adverteixen que el lloc en què es va produir el lliscament es considera encara inestable i, per tant, "pot ser" que es produís un altre ensorrament, tal com ho van demostrar aquest divendres 10 drones que van sobrevolar el turó afectat.