Quantcast

El Barça torna a punxar i perd amb el Sevilla 2-1 en un mal partit defensiu

Encara que és veritat que els pals van tenir la culpa que el Barça es deixés els tres punts al Pizjuán perquè Neymar, Luis Suárez i Sandro es van topar amb ells i amb un gran Rico per no perforar la meta sevillista, també ho és que la banda dreta dels catalans, sense Dani Alves, fonamentalment, demostra una feblesa més que preocupant. Però no és l'únic defecte de la saga. La baixa forma que demostra el central Piqué llasta també al seu equip.

I és que el Barça no defensa bé i li costa un món encertar amb la meta contrària. Així, en l'actualitat, amb Leo Messi en el dic sec, lesionat, el grup de Luis Enrique sembla capaç de perdre molts partits si és que ningú hi posa remei.

Van marcar Krohn -Dehli, Iborra pel Sevilla, i Neymar pels culers en el tram final del partit en què semblava que el Barcelona seria capaç, almenys, de dur-se d'Nervión un punt. Però sense controlar els partits és impossible. Qualsevol rival li fa mal . S'ho va fer el Sevilla en un quart d'hora fantàstic.

En el primer temps, dos pals van impedir l'avantatge del Barcelona al descans. Piqué va desaprofitar una pilota que es va passejar per la línia de gol, després de la sacada d'una falta de Neymar. I pocs instants després, va ser Luis Suárez qui va provar des de la cantonada de l'àrea amb una rosca que va acabar a l'escaire. En aquest tram, amb o n Sevilla molt feble i espantat , els blaugrana van aconseguir tenir diverses ocasions.

Però van arribar els nervis al Barça que es presentava al Pizjuán amb Mascherano al centre del camp, que va fer les tasques de lliure quan els laterals es van impulsar per banda i al centre de la defensa amb un minvat i lent Piqué i un Mathieu despistat. A més les baixes d'Iniesta i Rafinha -i la manca de Arda- van provocar que Sergio Busquets deixés la seva posició natural per jugar d'interior en una zona avançada en la qual fa aigües. Per això Rakitic, una altra vegada bé, va ser l'únic de la medul·lar que va jugar mu còmode.

Però si el Barcelona havia manat durant 45 minuts encara que sense materialitzar en la primera part, en tan sols 15 minuts tot es va anar en orris per als de Luis Enrique en la mateixa mesura que el Sevilla va començar a sentir-se còmode amagat enrere i sortint ràpid. Va passar al començament d la segona meitat, quan els d'Unai Emery van ser capaços de prendre avantatge només tornar de vestidors. Entre Gameiro i Krohn-Dehli, incisius i ràpids van desnivellar el marcador. El primer amb un control lprimororo i el segon veient la passada magistralment. I és que el danès és el soci perfecte per a un abordatge i també per manejar-se amb pausa en una jugada. Així ho va fer per esperar i centrar a Iborra el 2-0.

I com el Barcelona va demostrar davant el Leverkusen que és un equip capaç de remuntar, el Sevilla va mostrar les seves pors i va recular massa. Trémoulinas va ajudar amb una mà que Gil Manzano, l'àrbitre, va considerar penal. Neymar ho va fer bo. Va marcar el brasiler.

L'estretor del marcador va intimidar als locals, com si en comptes de jugar amb avantatge li hagués caigut un martiri. Retardar línies i es van multiplicar per evitar l'empat. El pal ho va evitar en un xut de Sandro. El Barcelona ha de posar sopluci'na seva blanor defensiva i el Sevilla ja mira amunt amb ganes d'escalar.