Quantcast

La direcció d'IU aposta abrumadamente per Ara en comú per anar a les urnes

La qüestió es dirimia al voltant del nou informe sobre convergència presentat per Alberto Garzón per insistir en la seva aposta per la unitat popular per als propers processos electorals. Aquest document incideix en l'aposta per Ara en comú com un espai "amable" per a la confluència política i fa una crida a mantenir un diàleg " fluid " entre les forces rupturistes, " amb actituds cordials i respectuoses que contribueixin a arribar a acords electorals i polítics en benefici de la majoria social i la classe treballadora "

D'aquesta manera, IU assegura veure "amb esperança" el "clam popular" a favor d'una candidatura unitària i dóna suport tant Ara en comú com els < em> "múltiples manifestos" a favor de la convergència publicats durant les últimes setmanes. A més, recolza que les seves federacions participin en aquestes iniciatives de confluència que s'estan forjant en diferents punts del país.

L'primera conseqüència en les files esquerranes és que els dirigents d'Esquerra Oberta -una corrent intern dins de la formació de Cayo Lara, entre els quals es troba Gaspar Llamazares- van renunciar a seguir en la direcci'n per mostrar el seu desacord amb la decisió col·legiada. Ho fan en sentir- "exclosos" de la formació, després d'assegurar que no participaran en el projecte de Ara en comú, per considerar- "desinflat" i "empobrit" .

Així, segons han anunciat, actuaran a partir d'ara de manera independent en la recerca de la unitat de partits i moviments socials per a les eleccions generals, segons han anunciat aquest migdia Tasio Oliver, secretari federal de Moviments Ciutadans, i Antonio Cortés, responsable d'Indústria i Economia Social.

Crida l'atenció que, en canvi, aquesta votació interna d'IU coincideixi en el mateix dia que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el seu número dos, Iñigo Errejón, han fet pública una carta en què reivindiquen la seva estratègia i deixen clar que Podem serà "el nom i l'eix" < / em> de la seva candidatura per a les eleccions generals.