Quantcast

Tragèdia a Guatemala: Un corriment de terra va provocar almenys 30 morts i 600 desapareguts

"Tenim 29 persones mortes identificades i una sense identificar" , va dir Sergio Cabanyes, comandant d'incidents de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred), encarregada de la protecció civil, sobre el allau que va passar la nit de dijous al municipi de Santa Catarina Pinula , 15 km a l'est de Ciutat de Guatemala.

D'acord amb la font, entre les víctimes hi ha almenys tres nens , com més d'un miler de policies, soldats, bombers i veïns persisteixen remenant terra amb pales i maquinària per a localitzar persones soterrades.

Segons la Conred, després de l'incident ocorregut al poble El Cambray II, s'han rescatat amb vida 34 persones , 25 van resultar ferides i 43 van ser traslladades a un alberg.

El lliscament va sorprendre els veïns en la foscor de la nit en una zona que ja havia estat declarada d'alt risc per estar assentada entre altes vessants i propera a un riu.