Quantcast

Hillary Clinton carrega contra l'Associació Nacional del Rifle després de la matança a Oregon

No és fàcil en molts llocs dels EUA tenir com a enemic declarat a la Associació Nacional del Rifle (NRA), però Hillary Clinton sembla tenir els seus números clars i descomptar el mal que li pot fer a la seva candidatura ser clara i rotunda sobre el control d'armes, un tema tabú en segons quins estats.

Clinton va carregar contra el lobby de les armes de foc d'aquest país i n un esdeveniment celebrat al sud de Florida. L'exsecretària d'Estat es va referir al tiroteig ocorregut en una universitat d'Oregon que va deixar nou morts i va lamentar que molts polítics li tinguin por de la poderosa NRA . L'aspirant demòcrata va posar en relleu la necessitat d'un "moviment nacional" que pugui contrarestar la influència d'aquesta associació a Washington.

"Què passa amb nosaltres que no podem enfrontar-nos a la NRA i al lobby d'armes i dels fabricants d'armes? ", va qüestionar l'aspirant demòcrata durant un acte desenvolupat a la Universitat de Broward, a la ciutat de Fort Lauderdale. "És simplement punyent, és repugnant veure una altra massacre . La gent no hauria de tenir por d'anar a una universitat com aquesta o anar al cinema oa un estudi de la Bíblia" , reclamar Clinton.

Cal recodar que en l'última matança, proveït amb fins a mitja dotzena d'armes, entre elles un fusell d'assalt, Chris Harper Mercer, de 26 anys, va donar mort dijous a nou persones a la universitat de Umpqua, en Roseburg (Oregon) abans de morir pels trets de la policia. A diferència de la visita que va realitzar a Miami al juliol passat, en què es va centrar exclusivament en l'embargament econòmic dels Estats Units a Cuba, en aquesta ocasió Clinton es va referir a un sens fi de temes. < p> La precandidata, que preveu acudir a altres esdeveniments de recaptació de fons en el sud de Florida, va parlar a la Universitat de Broward sobre immigració, economia, educació, igualtat de gènere, medi ambient i salari mínim.

"Lluitaré per aconseguir una reforma migratòria integral, perquè crec que és en el millor interès del nostre país" , va expressar la demòcrata. Durant el seu discurs, Clinton no va fer cap al·lusió al "escàndol dels correus electrònics" durant la seva etapa com a secretària d'Estat (2009-2013), en la qual ús seu compte de correu privat per a assumptes d'interès nacional i que ha minat en les enquestes la seva popularitat com a candidata a la nominació demòcrata per a la Casa Blanca el 2016.