Quantcast

El Govern prohibeix la doble comissió en els caixers

El Govern impedeix que les entitats bancàries cobren doble comissió pel servei dels seus caixers . Tal com s'esperava, el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el Reial decret que regula aquest apartat.

D'aquesta manera, les entitats propietàries del caixer en qüestió n o podran cobrar una comissió directa a l'usuari , però sí que podria fer-ho a l'emissora de la targeta. En aquest cas, seran aquestes les que decideixin si gravar o no aquesta transacció i com fer-ho.

Si es produeix una extracció de diners a dèbit, les entitats emissores de la targeta podran cobrar una part o la totalitat de la comissió que pagarà a la propietària del caixer , mentre que si és a crèdit es contempla l'opció d'afegir un import addicional.

La norma que entra aquest dissabte en vigor, amb el seu publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, obliga a CaixaBank a retirar la comissió directa de dos euros que cobrava des del mes de març als usuaris dels seus caixers que no fossin clients.

El Govern ha informat que les entitats bancàries hauran de negociar individualment les quanties de la comissió a pagar per l'emissora de la targeta. En qualsevol cas, la pantalla dels terminals informarà els usuaris el cost de la transacció.