Quantcast

La CUP no investirá Artur Mas

La portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular , Ana Gabriel, ha explicat que el mandat de l'assemblea d'aquesta formació política passa per buscar fórmules alternatives a la proclamació de Artur Mas com a president de la Generalitat.

Des de les CUP s'apunta que en cap lloc està escrit que Junts pel sí es recolzi en els seus deu diputats per formar govern o perquè lideri el projecte català 1 neoliberal com Mas .

Gabriel ha afegit que són 135 els diputats que componen la cambra catalana i que es poden buscar punts en comú amb altres formacions polítiques.

Tot això quan ja és oficial que Junts pel sí es quedarà amb 62 escons al Parlament i no amb un més, 63, que hagués sortit de l'escrutini del vot per correu .

D'aquesta manera, és indispensable que, també, en segona votació Mas rebi el suport de , almenys, 5 diputats per ser investit.

La CUP i Junts pel si podrien buscar fórmules alternatives perquè els independentistes formessin Govern.

Mentre tant, des del Partit Popular de Catalunya s'ha acceptat la invitació del cap de llista de Ciutadans, Inés Acostades , per sumar sinergies en la legislatura i plantar cara a l'independentisme.

Ni el PSC ni Catalunya sí es pot estan per la tasca de seguir el ritme d'aquestes dues formacions polítiques.

Per la seva banda, la Fiscalia General de l'Estat ha deixat clar que, en la imputació d'Artur Mas per la convocatòria de la jornada participativa del 9 N, no hi ha un fons polític que hagi condicionad o el seu determinació .