Quantcast

Cas Assumpta: Alfonso Basterra també nega haver donat Orfidal a Assumpta

El pare adoptiu de la nena Assumpta tenia el seu torn de declaració avui. I davant del mutisme d'anteriors ocasions, en els quals el silenci va acompanyar pràcticament totes les seves compareixences, aquest divendres va decidir respondre a les preguntes de totes les parts personades en la causa per defensar-se d'una acusació per la qual s'enfronta a entre 18 i 20 anys de presó com a suposat autor d'un delicte d'assassinat.

El fiscal del cas va preguntar de seguida a Basterra pel Orfidal: "El dia dels fets, ¿vostè li va donar Orfidal a la seva filla?" . "Per descomptat que no", va ser la breu resposta del progenitor d'Assumpta. Les anàlisis 'post mortem' realitzats a la nena van revelar que portava tres mesos consumint Orfidal i l'autòpsia que el dia dels fets havia ingerit una dosi letal d'aquest medicament amb el principi actiu del Lorazepam.

El relat del que, presumptament, va poder passar el dia de la mort de la menor està clar tant per als investigadors com per l'acusació: Rosari Porto i Alfonso Basterra planejar subministrar aquesta substància a la nena i després asfixiar-la. Per això l'interrogatori del fiscal s'ha centrat en les compres de Orfidal que va realitzar Alfonso Basterra durant el mes de juliol de 2013, 50 en una ocasió i 25 en una altra, tal com publica el diari El Mundo. Doncs bé, ell les va reconèixer totes, però va matisar que eren per a la seva exdona, Rosario Porto , que patia una depressió i tenia problemes per agafar el son. Mai per donar-li a la nena. "Desconec qui se les va poder donar", va dir Basterra.

Sobre els 'pols blanca' que va reconèixer en el passat haver administrat a la seva filla, el pare de Assumpta contestar en aquesta ocasió amb una negativa rotunda. Sobre el seu canvi de parer Basterra va contestar al fiscal que cinc després que aparegués el cadàver d'Assumpta, quan va parlar de la administracuión d'aquella suistancia, "portava 6 dies plorant sense parar" , havia estat detingut "davant la meva perplexitat" i s'havia passat "dos dies en un calabós en el qual no dormiria ni una rata" , de manera que "entendré que jo no estava en unes condicions ni tan sols mínimes per fer una declaració coherent ".