Quantcast

Detenen la secretària i un nou testaferro de Rato

La instrucció del cas Bankia, com el sumari matriu del que es trenquen diverses actuacions judicials i alguns sumaris menors continua oferint sorpreses i detencions. Després de la declaració de Rodrigo Rato aquest dijous, la seva secretària Teresa Avellaner i un nou testaferro descobert pels investigadors de la unitat de delinqüència econòmica van acudir a declarar en la investigació contra l'expresident de Bankia. Suposadament les detencions estan vinculades als presumptes delictes de corrupció entre particulars comesos pel seu cap .

Els dos van passar la nit retinguts i avui passaran a disposició judicial. Cal recordar que Rodrigo Rato també va acudir dijous a la tarda a la Comandància de Tres Cantos (Madrid) de la Guàrdia Civil. Rato va acudir acompanyat pel seu advocat després de ser citat com a imputat per l'Institut Armat.

Cal recordar que la detenció, el passat abril, de l'exvicepresident i anterior màxim responsable de Bankia, va resultar ser fugaç. Només va romandre arrestat durant el temps que van durar els registres en el seu habitatge i al seu despatx, unes set hora s. Aquesta mesura es va produir després d'una denúncia presentada per la Fiscalia de Madrid en els jutjats d'Instrucció de Madrid.