Quantcast

Rajoy anuncia que les eleccions generals seran el 20 de desembre

En una entrevista als informatius d'Antena 3, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat que les eleccions generals seran el 20 de desembre .

La data escollida per el Govern és la que es va barallar a l'Executiu des del principi . Rajoy ha justificat l'elecció d'aquest dia i no del 13 de desembre, l'altra que es plantejava, per la necessitat de "temps" per aprovar els pressupostos generals de l'Estat.

Una altra de les raons que fa que no siguin el 13-D es deu al fet que si es celebraran aquest dia "la constitució de les noves Corts coincidiria en plena etapa nadalenca" .

En aquesta entrevista, Rajoy també s'ha pronunciat sobre el tema de Catalunya, tema en el qual el líder de l'Executiu ha assegurat que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas , no pot queixar-se en cap moment de l'atenció que li ha fet com a cap del Govern. "Sempre que hi ha hagut una trucada es l'he contestat", confessava.

Finalment, Rajoy ha assegurat que no es penedeix de les mesures que ha pres i les justifica que moltes d'elles hagin arribat tan tard perquè "era quan realment es podia".