Quantcast

L'Audiència reobre la causa pels tuits de Zapata contra Irene Villa

Guillem Zapata, regidor de Ara Madrid i que va dimitir de la cartera de Cultura per la polèmica generada per les seves tuits antisemites i contra Irene Villa, torna a estar a l'ull de l'huracà.

L'Audiència Nacional ha exigit al jutge Santiago Pedraz que el mateix Zapata declari com a imputat per aquests missatges escrits l'any 2011 i que podrien constituir un delicte d '"humiliació a les víctimes del terrorisme ".

L'acte, notificat aquest mateix dijous per l'Audiència Nacional, ha acceptat l'apel·lació presentada per Fiscalia i Dignitat i Justícia (DyJ) i la causa, arxivada el passat mes de juliol, tornarà a tractar-se en els tribunals.

Els tuits en qüestió que són susceptibles d'anàlisi assenyalaven que "havien hagut de tancar el cementiri de les nenes de lcásser perquè no vagi Irene Villa a per recanvis".

Des de la Sala Penal asseguren que hi ha circumstàncies suficients per a aquesta nova acusació , ja que "hi ha hagut diverses manifestacions ue totes juntes com a mínim, poden indicar un cert grau de menyspreu a les víctimes del terrorisme i una certa i bastant manifesta trivialització del terrorisme que podria excedir del que és un mer exercici de l'humor negre ".

Zapata ha assegurat en alguna ocasió que "té ganes d'explicar-se" i que "respecta les decisions dels tribunals i la independència de la Justícia".