Quantcast

Les negociacions per formar el Govern estan obertes

El Grup parlamentari de Junts pel sí , amb els seus 62 diputats, s'ha reunit a la cambra catalana per establir una primera presa de contacte i analitzar la ruta a seguir de cara a la formació del Govern.

El president en funcions de la Generalita t, Artur Mas, ha exposat la necessitat d'explorar a fons un acord entre les diferents sensibilitats que componen el grup perquè es defineixi el full de ruta a seguir en els pròxims mesos.

Mas i el president d'ERC, Oriol Junqueras, coincideixen respectar el pacte de la coalició pel qual el líder convergent ha de continuar liderant el procés soberanist a des de la presidència de la Generalitat.

Mentrestant , la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, recollint el mandat de l'assemblea d'aquesta formació política, proposa que no hi hagi un sol president. Que siguin almenys quatre els polítics que, des de diferents àrees, coordinin la Generalitat perquè, al seu torn, p uedan simbolitzar les diferents sensibilitats del poble català.

Gabriel ha afegit que en cap cas es presentarà un candidat de la CUP per ocupar un d'aquests espais.

La negociació entre les dues llistes secessionistes està oberta i no es descarta qualsevol possibilitat per culminar un procés que hauria de facilitar la constitució d i la República Catalana dins d'un any i mig.

Des del bloc constitucionalista, la que serà la responsable de l'oposició als independentistes, Inés Acostades , ha prioritzat la trobada del seu partit, Ciutadans, amb el PSC i amb el Partit Popular de Catalunya per arribar a un acord de mínims que plantaria cara a l'opció del sobiranisme des de l'hemicicle.

El respecte a la legalitat vigent uniria d'entrada l'acció de aquests partits unionistes.