Quantcast

Deu milions de persones faran front a la fam durant 2015 i 2016

L'ONG ha apuntat que els cultius han disminuït al sud d'Àfrica i Amèrica Central, provocant un increment en el preu del blat de moro en els mercats locals, alhora que ha dit que Etiòpia i parts del sud-est asiàtic s'han vist colpejats per la sequera, que empitjorarà en els pròxims mesos.

La directora executiva d'Oxfam, Winnie Byanyima, ha subratllat que " milions de persones pobres estan sentint els efectes d'aquest 'Super Reis, veient disminuir els seus cultius i augmentar els preus dels productes bàsics a causa de la carestia ".

" Aquests successos climàtics extrems augmentaran a causa del canvi climàtic. 2014 va ser l'any més calorós del qual hi ha dades, i sembla que aquest any superarà el registre ", la manifestat.

" Els governs s'estan despertant davant el fet que el canvi climàtic està passant i pel fet que hi ha una necessitat urgent que hi hagi un acord global per fer-hi front ", ha afegit.

Oxfam ha enumerat algunes de les conseqüències de la situació climatològica, destacant que Etiòpia calcula que 4,5 milions de persones necessitaran ajuda humanitària abans de final d'any a causa de l'absència de pluges.

Així mateix, la collita de blat de moro a Zimbabwe està un 35 per cent per sota de la mitjana anual i s'espera que al febrer de 2016 hagi dos milions de persones en situació de crisi alimentària a Malawi.

A més, centenars de milers d'agricultors de Guatemala i Hondures han patit la pèrdua total o parcial dels seus camps a causa de la sequera i els canvis estacionals, mentre que les pluges torrencials a Papua Nova Guinea han provocat esllavissades de terra i la sequera ha afectat a dos milions de persones a Indonèsia.

Finalment, Oxfam ha sostingut que el patró de Reis 'és cada vegada més difícil de calcular i que l'increment anual de les temperatures fa preveure que el pròxim sigui el més poderós fins a la data.