Quantcast

La regidora de Ciutadans que es va mudar a Chicago participa "virtualment" en un ple

Carmen López , regidor de Ciutadans a Castilleja de la Costa (Sevilla) expedientada pel seu partit després de reclamar a l'Ajuntament que pagués els seus vols des de Chicago (Estats Units) per assistir als plens després d'haver-se mudat allà, ha aconseguit participar en el ple extraordinari celebrat aquest dimecres.

López no ha assistit en persona a la sessió, convocada per debatre i sotmetre a votació els comptes generals de 2014, però ha participat comunicant-se a través del telèfon mòbil del seu pare , que ha acudit a l'Ajuntament

Segons han informat a Europa Press fonts presencials, si bé la regidora Carmen López no ha assistit a la sessió, el seu pare ha acudit al seu lloc amb un telèfon mòbil la pantalla s'ha reflectit imatges presumiblement en viu < / strong>, en les quals l'edil ha parlat des de Chicago.

Tomàs Arias, portaveu d'IU-CA a Castilleja de la Costa, ha explicat a Europa Press que les imatges eren "de mala qualitat", tot i que "sembla que era una videoconferència" i no un enregistrament.

El pare de Carmen López, segons les citades fonts, pertany també a la agrupació local de Ciutadans, però finalment l'alcaldessa, Carmen Herrera Coronil (PSOE), ha ordenat el seu desallotjament per "alteració" del desenvolupament de la sessió plenària , segons Tomàs Arias.

L'ALCALDESSA DEMANA ACABAR AMB EL "CIRC"

Al final de la sessió, la mateixa alcaldessa, en unes declaracions recollides per Europa Press, ha explicat que Carmen López és una de les "diverses" persones que "han faltat" a aquest ple programat en horari matinal, lamentant especialment els incidents que han marcat aquesta sessió plenària.

"Jo no vull cap circ" , ha dit, reclamant "que això s'acabi ja" , perquè els mateixos veïns de Castilleja "estan avergonyits" del soroll mediàtic derivat de la postura d'aquesta regidor. "Castilleja no es mereix això", ha avisat.

Davant les demandes de l'edil, que reclama que l'Ajuntament permeti la seva participació en les sessions plenàries mitjançant videoconferències, Carmen Herrera ha explicat que tal opció "no té cobertura legal, perquè no està contemplat en el reglament orgànic del propi Ajuntament" . Segons ha indicat, "hi ha ajuntaments que sí que tenen prevista aquesta opció", però només l'admeten "en casos de malaltia o baixa maternal".

L'alcaldessa, a més, exposa que l'Ajuntament, "quan hi ha reiterades absències al ple", pot adoptar "decisions" d'acord amb al Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, fins i tot amb "sancions", si bé precisa que encara no s'ha adoptat cap decisió. < br />

El que sí que té clar l'alcaldessa és que l'Ajuntament no va a abonar "ni un euro" per als bitllets d'avió que demana la regidora. Herrera raona que un regidor ha d'estar "a disposició dels veïns" i Carmen López, "a 8.000 quilòmetres de Castilleja, difícilment pot exercir com a regidor", per la qual cosa li reclama que actuï "en conseqüència".