Quantcast

Centenars de dones denuncien les seqüeles de l'implant anticonceptiu Essure

El Essure és un implant anticonceptiu sense hormones que consisteix en una mena de moll que s'introdueix a la vagina. El dispositiu produeix una inflamació en la trompa ovàrica que obstrueix el pas als espermatozoides.

Autoritzat a Estats Units el 2002 a Espanya s'utilitza amb profusió i fins i tot el cobreix la Seguretat Social. No obstant això, el diari El Mundo publica avui la denúncia de centenars de dones que s'han unit en una associació per denunciar les greus seqüeles que té per a algunes d'elles: dolor abdominal, regles interminables o fins i tot perforació de les trompes. Els problemes són encara més grans en els casos de dones que són al·lèrgiques al níquel, un dels elements presents en el 'moll'.

El Mundo narra la història de la fundadora de l ' associació , Angélica, de 38, a qui li van sortir taques a les malucs res més ja l'implant. Després va estar diversos mesos amb intensos dolors i molèsties, però els metges li deien que no tenia res a veure amb el Essure. Al final va pensar que s'estava tornant boja …. fins que després d'una dolorosa regla buscar a Internet i va descobrir que als Estats Units ja hi ha dones organitzades contra aquest mètode pels mateixos problemes que ella patia. Va tornar a l'Hospital de la Pau, en el qual li havien fet l'implant i, després de molt insistir, va aconseguir que l'hi traguessin.

L'Agència Espanyola del Medicament ha confirmat a El Mundo que han rebut queixes per aquest implant, el mateix que la pròpia Bayern, propietària de l'implant, si bé puntualitza que les dades estan " dins de la normalitat ".