Quantcast

Champions League: El València assalta Lió gràcies a Feghouli

El València va donar un cop a sobre de la taula aquest dimarts i va recuperar totes les seves opcions en la fase de grups de la Lliga de Campions després de vèncer per 0-1 a l'Olympique de Lió < / strong> francès a Gerland, un feu complicat, i donar així una alegria a una afició que reclamava entusiasme després del pobre inici de temporada de l'equip taronja.

L'equip espanyol va treure partit a una bona primera part i al gol de Sofiane Feghouli per treure tres valuosos punts que compensen la derrota inicial a Mestalla davant el Zenit Sant Petersburg rus. A la segona meitat, el conjunt francès va prémer una mica més i els xe van ser més conservadors, apareixent llavors la figura de Jaume Domenech per assegurar el triomf.

Nuno, que en la prèvia va reconèixer la necessitat de puntuar en terres gales, va tornar al seu clàssic 4-3-3 després de l'experiment del 4-4-2 davant el Granada en l'últim partit de Lliga, amb Feghouli a la dreta, Negredo en punta i Piatti en l'esquerra, sent aquesta vegada el damnificat del sistema Paco Alcácer.

L'arrencada del partit va ser vacil·lant, sense un dominador clar i amb escasses oportunitats de gol, però a mesura que la trobada transcorria el València va trobar el seu lloc al camp, es apoderar de la pilota i va gaudir d'ocasions per avançar-se en l'electrònic.

L'equip de Nuno va tornar a demostrar que el joc aeri és una de les seves principals bases ofensives. Si davant el Granada va ser Mustafi el que va aconseguir anotar després córner, a Gerland va ser Abdennour el que va sembrar el pànic a l'àrea local, amb dos cops de cap imperials, un d'ells al pal , després de sengles córners botats per Piatti. Al minut 39 el València es tornava a topar amb la fusta, per mitjà d'un Feghouli que no va aconseguir materialitzar l'ocasió, encara que no trigaria a rescabalar-se.

I és que dos minuts després el franc-algerià no perdonaria. Negredo va estar ràpid en la sacada d'una falta en una zona intrascentente del camp, va veure el desmarcatge de Piatti i li va posar la pilota al buit. L'argentí va marxar del seu defensor i va observar la incorporació de Feghouli, que en va tenir prou amb un control per armar el xut amb la dreta i avançar d'aquesta manera als xes.

El gol del conjunt espanyol va esperonar a l'Olympique de Lió , que va buscar amb ambició el gol de l'empat en els compassos finals del primer temps. Primer, Lacazette va estavellar la pilota al travesser , i posteriorment Ferri, que havia entrat per un lesionat Darder, va rematar amb tot a favor una pilota que van aclarir entre Mustafi i Abdennour. Amb les ocasions dels francesos finalitzava una entretinguda primera part.

JAUME AMARRA LA VICTÒRIA

El segon període va arrencar com va concloure el primer, amb un Lió que assetjava l'àrea d'un encertat, una altra vegada, Jaume Domenech. El València va perdre la pilota i amb això el domini del partit, el que va motivar a Nuno a moure fitxa i ficar a Rodrigo Moreno en lloc d'un voluntariós Negredo a la recerca de més mobilitat. Poc després, va haver de canviar el lesionat Abdennour, que estava quallant un gran partit.

Però el partit madurava i els francesos no aconseguien concretar en l'última passada. Com en el primer temps, el Lió va semblar reservar-les seves millors ocasions per al descompte, però es va estavellar amb un mur, Jaume Domènech.

El porter valencianista va salvar dos punts per al seu equip de manera excepcional < / strong> amb dues bones aturades després de sengles córners. El jove arquer, de tan sols 24 anys, està actuant com tot un veterà, mostrant un aplom impropi d'un futbolista de la seva edat.

No va donar temps per més i el València es va adjudicar una victòria de capital importància en un feu complicat, i es col·loca segon del seu grup amb 3 punts, només superat pel Zenit de Sant Petersburg, que va vèncer el Gant belga i es col·loca com a líder del grup H amb 6 punts.