Quantcast

Eleccions: Zaida Pedrera, la militar que va denunciar assetjament serà la número 6 del PSOE a Madrid

Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, té lligada la inclusió de la primera independent en els llocs de sortida per la circumscripció de Madrid de cara a desembre. Així ho ha acordat ja amb la secreta ària general dels socialistes madrilenys, Sara Hernández. El seu nom és Zaida Pedrera, l'ex oficial que va sortir de l'exèrcit després de patir assetjament sexual i laboral per part dels seus superiors en l'escalafó.

L'ex militar va tenir una brillant fulla de serveis, va ser condecorada per la seva presència en missions internacionals com els conflictes de Kosovo o Líban, fins que va aconseguir el grau de comandant. No obstant això, Pedrera va ser assetjada sexualment per un superior. Ella va decidir denunciar davant l'Exèrcit, recolzada per la seva família i marit. El seu cas va acabar en un judici en el qual van condemnar l'assetjador. Després d'aquests fets, va patir assetjament laboral per part d'altres superiors. Fins que s i va donar de baixa per depressió i va aconseguir sortir, aquest mateix any, de la carrera militar .

Cal recordar que el cas de Pedrera el va portar al Congrés dels Diputats la parlamentària d'UPyD Irene Lozano, que va escriure un llibre sobre Zaida i va preguntar al ministre de Defensa, Pedro Morenés, per aquest cas en el Ple.

D'aquesta manera, segons el diari El Mundo, la llista del PSOE per Madrid l'encapçalarà Sánchez i encara no està clar quina dona serà el seu número dos. L'ex secretària d'Estat d'Ocupació Luz Rodríguez és la que més possibilitats té d'ocupar aquest lloc encara que es parla també de Teresa Ribera, actual directora de l'Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals (IDDRI) de París. El nombre tres ho ocuparà l'actual portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando . També estarà en un lloc de sortida de la llista l'ex secretari dels socialistes madrilenys Rafael Simancas.

Un altre dels dirigents amb més possibilitats de ser diputat per Madrid és el basc Eduardo Madina , que l'any passat va lluitar pel lideratge del PSOE a les primàries que el van enfrontar a Sánchez. I és que Madina mai ha estat candidat porsu província, Biscaia. Es calcula que el dirigent socialista sigui el número cinc o el set del candidatura, ja que la llista és cremallera i alterna homes i dones de forma consecutiva.No es descarta que aquesta candidatura, amb la qual el PSOE aspira, almenys, a repetir els 10 diputats que va aconseguir en 2011, tingui més sorpreses.