Quantcast

Israel bombardeja objectius de Hamàs a Gaza

L'Exèrcit d'Israel ha bombardejat en la matinada d'aquest dimecres quatre objectius del braç militar del Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) a la franja de Gaza en resposta al tret d'un coet .

" L'atac ha tingut lloc en resposta (…) als atacs amb coets contra l'Estat d'Israel a la tarda de dimarts ", han indicat les Forces de Defensa d'Israel (FDI) a través d'un comunicat. El projectil, disparat contra la ciutat d'Ashdod, va ser interceptat pel sistema 'Cúpula de Ferro' ".

" Les FDI no toleraran que els terroristes obrin foc contra territori israelià i continuaran actuant fermament contra qualsevol intent d'alterar la pau en les comunitats del sud ", ha afegit, segons ha informat el diari israelià 'The Jerusalem Post'.

El coet va ser disparat tot just un dia abans de la compareixença del president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, davant l'Assemblea General de Nacions Unides.

La setmana passada, milicians palestins llançar almenys dos coets contra Israel, un d'ells aconseguint un autobús, encara que no va provocar ferits . Un grup que dóna suport a l'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria d'un dels atacs.

En resposta, Israel va dur a terme diversos atacs aeris contra la franja de Gaza, aconseguint dos campaments d'entrenament del Moviment de Resistència Islàmica (Hamas). Els bombardejos es van saldar sense víctimes.

La violència transfronterera ha esclatat després que la tensió ja fos molt alta a Jerusalem i Cisjordània, on forces de seguretat israelianes i manifestants palestins han protagonitzat nombrosos enfrontaments en els últims dies.