Quantcast

'Loreak', seleccionada per representar Espanya als Oscars

'Loreak' és la pel·lícula escollida per representar Espanya en la 88 edició dels premis Oscar a la categoria de Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa , tal com ha revelat aquest dimarts l'Acadèmia de Cinema. Es tracta de la primera pel·lícula en euskera seleccionada per Espanya per a aquest certamen.

En les últimes setmanes, els acadèmics han pogut votar la seva opció preferida entre les cintes ' Bones 140 ', de Gracia Querejeta; Loreak, de Jon Garaño i Jose Mari Goenaga; i ' Magical Girl' , de Carlos Vermut.

Els actors Irene Escolar i Álvaro Cervantes han estat els encarregats de fer la lectura de la pel·lícula finalment triada. Els intèrprets estaran acompanyats pel president de la institució, Antonio Resines, i la notària Eva Sanz del Real.

'Loreak' , dirigida per José Mari Goenaga i Jon Garaño, es va convertir en la primera pel·lícula en euskera en optar al Goya a la millor pel·lícula. En el seu repartiment va comptar amb Itziar Ituño, Josean Bengoetxea, Itziar Aizpuru i Nagore Aranburu.

El film narra la història d'Ane, una dona la vida dóna un gir després de rebre, setmana rere setmana, un ram de flors a casa seva, sempre a la mateixa hora i de manera anònima. La vida de Lourdes i Tere també es veu afectada per unes misterioses flors : un desconegut diposita setmanalment un ram en memòria d'algú que va ser important en les seves vides.