Quantcast

RTVE es defensa de les crítiques per les pel·lícules masclistes de 'Cinema de barri'

L'emissió de pel·lícules com 'No som ni Romeo ni Julieta ' a 'Cinema de Barri' , mític programa de cinema espanyol de Televisió Espanyola, ha provocat un gran nombre de crítiques a les xarxes socials i del defensor de l'espectador, Ángel Nodal, que qualificaven com "masclistes" gran part dels continguts emesos i produïts en els anys 50 ', 60' i 70 '. < / p>

Des de Ràdio Televisió Espanyola han volgut defensar d'aquests atacs i han assegurat que cal posar aquestes pel·lícules en el seu context històric . "Parlem de continguts que tenen unes quantes dècades i que produïdes enmig d'una dictadura, en un moment en què existia la intolerància , la manca de llibertat i que la societat era permissiva amb aquest tipus d'actituds ", explica el director de 'Cinema de Barri', Paco Quintanar.

Quintanar no entén les crítiques i es pregunta quin ha de ser el model a seguir en aquest cas: "Què ens queda? ¿Prohibir-? ¿No emetre-? O utilitzar-les per aprendre del passat i no repetir-ho? El que cal fer és educar en la tolerància, en la llibertat i en la igualtat per acabar d'una vegada amb la xacra de la violència de gènere ", justifica el dirigent de TVE.

De moment, Cinema de Barri no té previst fer cap modificació en els seus continguts i seguirà emetent el mateix perfil de pel·lícules que fins ara.