Quantcast

Els sobiranistes confien arribar l'escó número 63 al Parlament

Són 10 mil els vots que podrien decantar l'escó número 63 per a la coalción Junts pel si. En funció de si els vots corresponen a la circumscripció d i Girona o de Barcelona Catalunya sí es pot o el Partit Popular perdrien 1 diputat.

< strong> Amb 63 escons , un més dels actuals, Junts pel sí podria pactar amb les CUP la seva abstenció en el debat d'investidura en la segona votació. D'aquesta manera, Artur Mas seria investit President de la Generalitat amb el suport tàcit de la candidatura d'unitat popular.

Aquesta candidatura ja ha advertit que, atenent al mandat de la seva assemblea , sota cap concepte farà president Artur Mas.

Una de les fórmules imaginatives amb les que s'especula és que Raül Romeva fos investit president i Artur Mas passés a ocupar el càrrec de conseller en cap.

Des de l'oposició, la candidata de Ciutadans Inés Acostades ha advertit que no cal descartar de la possibilitat de repetir les eleccions i dissoldre el Parlament de Catalunya per la impossibilitat de formar un govern.

Mentrestant, la premsa internacional alerta avui de qu i el secessionisme català continua amb el seu full de ruta i sosté la intenció de continuar amb el procés sobiranista fins a les últimes conseqüències.

Els rotatius anglesos assenyalen que el procés català pot desencadenar un efecte dòmino a Europa amb uns resultats imprevisibles.

Els diaris continuen destacant la victòria de l'independentisme i es qüestionen, alhora, si és suficient per formar un nou Estat tenint en compte que els vots unionistes van superar a les urnes per quatre punts als rupturistes.